A truly remarkable transformation now greets the homeowner who wanted a lock-up-and-go Cape Town residence as well as an investment property for others to enjoy. The high ceilings now dramatically enhance this apartment, making it feel twice as large. Through the installation of an industrial window wall and built in seating area, a separation of kitchen, bedroom and living spaces has been created. The strategically placed couch with comfortable pillows and lounge facing the mountain views offers a serene and meditative area. A dining table with comfortable chairs create a stylized entertaining and eating location. The kitchen not only includes basic essentials, but also has a washing machine, refrigerator and ample storage. By removing the old wardrobe closet and designing a smart built-in bed surround with drawers maximizes storage and comfort. The old bath tub has been removed and a new walk-in rain shower added with a reconfigured layout to make this bathroom into a spa-like luxury space.