This sweet 1930's semi-attached bungalow has gone thru many changes over the years.  When demolition started, it was discovered that the hallway had been moved to the other side of the home and several doorways existed behind cupboards, making the renovation particularly challenging.  At one time the backyard walkway was included into an interior hall with a perspex skylight in an attempt to add light.  Fortunately some elements such as original Oregon pine floors (albeit patched and stained over the years), and an original vintage fireplace hidden behind a mantlepiece were creatively reincorporated into the facelift.

 The front to the house looked more like an entry to a prison.  

The front to the house looked more like an entry to a prison.  

 Pay attention to the placement of the entry door

Pay attention to the placement of the entry door

 The snake-like hallway needed some creative thought.

The snake-like hallway needed some creative thought.

 This very dated kitchen just didn't make sense! Note the door leading to the bathroom.

This very dated kitchen just didn't make sense! Note the door leading to the bathroom.

 In the middle of the kitchen was a support beam cut the space in half, eliminating light and functionality.

In the middle of the kitchen was a support beam cut the space in half, eliminating light and functionality.

The backyard was fairly unusable and with the looming building to the side, it was particularly challenging to make into a masterpiece of enjoyment.